Workshops

WORKSHOPS AGENDA

30 september 2017

workshop Conserveertechnieken

op Hoeve Ravenstein

Wie graag lokale seizoensprodukten eet of moestuiniert kan niet om het zelf conserveren van groenten, vlees, vis en fruit heen. Het is een ideale manier om verse seizoensproducten te bewerken en zo een maaltijd of borrel een heel persoonlijke invulling te geven. Want, is het niet veel lekkerder om je zelf gepekelde kippetje te eten?

Tijdens deze introductiecursis leer ik je de beginselen van de verschillende conserveertechnieken en leg ik uit wat de do’s en don’t’s ervan zijn.

Gezamenlijk maken we lekkere ingemaakte gerechten, dranken en hapjes van groenten, fruit en kruiden. Zo heb je altijd de heerlijkste eigengemaakte hapjes en drankjes in huis. Uiteraard krijg je je zelfgemaakt lekkers in weckpotjes mee naar huis.

De workshop is van 12.30-16.30 uur, kost €64,95 en is inclusief een lunch, recepten, zelfgemaakt lekkers en een goodiebag!

Geef je op via

 

IMG_3263


 

 Kinder kookworkshops

Workshop: Lekker kokkerellen

Deze workshop doe ik op verzoek van ouders, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje bij je thuis. Het is speciaal voor kinderen die het leuk vinden om in de keuken te staan. Je kind hoeft zeker niet alles te lusten en ook nog geen kookfototechnieken te kennen. We beginnen gewoon van voor af aan. De recepten zijn wel net even anders, want wie houdt er nou van gewoon gekookt eten? Kinderen staan bovendien als geen ander open voor nieuwe ideeën en creativiteit.

We trappen de workshop af met een leuke smaaktest en vervolgens gaan we lekker aan de slag met groente, fruit, kruiden en een beetje vlees. Uiteraard maken we ook een lekker toetje!

Ondertussen vertel ik hen wat over waar de groenten en fruit die we gebruiken en leg ik uit hoe je zelf groente- en kruidenplantjes kan kweken. Na afloop eten we alles gezellig samen op! De kinderen hebben dus al gegeten als ze thuis komen,

Kosten €15,00 per kind. Minimale deelname is 8 kinderen. Excl. reiskosten.

Workshop: Cupcakes bakken en decoreren

Is je kind ook zo dol op gezellig samen taartjes bakken? Lekker bezig zijn in de keuken om de lekkerste dingen te maken. En die dan met de mooiste figuurtjes, fondant en glitters decoreren! Niet zo gek natuurlijk, want wat is er nou leuker dan dat?

En heeft je kind ook een heleboel vriendinnen die dat ook superleuk vinden? Maak van haar verjaardagsfeestje dan een superfeest met de ‘Kids bakworkshop’ van Mijn Hollandse Keuken. Dan leren ze de leukste lekkernijen maken. En de jarige en haar gasten krijgen ook nog eens een vrolijke goodiebag met superleuke cadeautjes mee naar huis.

De workshops worden verzorgd bij de jarige thuis . Je hoeft alleen voor een tafel en stoelen te zorgen, de rest regelen wij. De kinderen leren een speciaal taartje bakken en mogen die versieren met leuke uitstekers, eetbare glitters en parels.

Het feestje duurt ongeveer 2-2,5 uur en is voor kinderen vanaf acht jaar.

De kosten zijn €15,00 per kind. Een kinderworkshop kun je boeken vanaf acht kinderen. Buiten Baarn worden reiskosten berekend.

 

Kleine dames high tea

Bij de workshop kun je ook een ‘Kleine dames high tea’ bestellen.De kinderen krijgen dan thee of limonade met feestelijke cupcakes, koekjes en snoepjes, mini broodjes en fruitspiesjes.De kosten voor de high tea zijn € 7,50 per kind.

De high tea is ook los van de workshop te bestellen.

 Grote dames high tea

 Wil je een ‘Grote dames high tea’ bij u thuis? Dat kan ook. Bijvoorbeeld met klassieke zoetigheden en hartige broodjes en biologische thee. Maar een high tea met verantwoorde hapjes zonder foute E-nummers en toegevoegde suikers kan ook. Informeer gerust naar de mogelijkheden via      annemieke@mijnhollandsekeuken.nl

 


Privé kookles

Uiteraard kun je ook samen met een groep vriendinnen bij je thuis een gezellige kookcursus krijgen. Ik stel een leuk diner voor je samen met een voor-hoofd-en nagerecht uit mijn kookboek en je krijgt het Hollands Maandkookboek cadeau om daarna ook zelf aan de slag te kunnen. Kosten zijn €65,- p.p. excl. reiskosten.

hethollandsmaandkookboek

Ook de cursus Conserveertechnieken kan ik bij je thuis komen doen. Vraag per mail gerust naar de mogelijkheden.

Uiteraard kan ik het diner helemaal aan je verzoeken aanpassen, Informeer gerust per mail naar de mogelijkheden en de kosten via:

workshop conserveren

 ————————————————————————————-

Algemene Voorwaarden workshops en lezingen van Mijn Hollandse Keuken

Algemeen 
Activiteiten van de Mijn Hollandse Keuken staan open voor iedereen vanaf 4 jaar, ongeacht vooropleiding, nationaliteit of afkomst.

Inschrijvingen 
Aanmelding voor een cursus is mogelijk telefonisch of per mail. U krijgt vervolgens een aanmeldformulier per mail toegestuurd. Het inschrijfformulier moet volledig ingevuld worden teruggestuurd naar . Onvolledig ingevulde formulieren kunnen helaas niet worden verwerkt.

Definitieve Plaatsing: Aanmelding is nog geen garantie dat de workshop doorgaat. Pas bij voldoende aanmeldingen gaat een workshop definitief door. Vanaf dat moment ontvangt u een aparte factuur met betalingsgegevens en een bevestigingsmail inclusief routebeschrijving naar de lokatie. Met de inschrijving verklaart u zich akkoord met deze algemene voorwaarden en verplicht u zich tot betaling van het volledige cursusgeld. Pas na betaling van het cursusgeld is uw inschrijving helemaal definitief.

Betaling: Betaling van de cursus geschiedt door overmaking van het bedrag op het rekeningnummer van Mijn Hollandse Keuken.

Annulering en restitutie 
Cursussen gaan door als een bepaald minimum aantal deelnemers is ingeschreven. Wordt dit minimum aantal niet bereikt dan heeft Mijn Hollandse Keuken het recht de cursus te annuleren. De ingeschreven deelnemers ontvangen hierover bericht (ook bij lezingen). Wilt u als cursist uw deelname aan een workshop annuleren, dan kan dat tot twee weken voor aanvang van de cursus. Daarna is het niet meer mogelijk en wordt er geen cursusgeld terugbetaald. Slechts bij hoge uitzondering is, na bovengenoemde termijn, restitutie mogelijk. U dient dan een schriftelijk verzoek tot restitutie in te dienen en een opgaaf van redenen te geven. Ook indien u na aanvang van de cursus door overmacht de cursus niet voort kunt zetten, dient u een schriftelijk verzoek tot restitutie van het resterende cursusgeld in te dienen. Wij zullen het verzoek in redelijkheid beoordelen.      Indien u verhinderd bent de cursus daadwerkelijk te volgen, mag u iemand aandragen die uw plaats inneemt. Hiervan dient u Mijn Hollandse Keuken wel voor aanvang van de cursus per mail op de hoogte te stellen, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer van degene die uw plaats inneemt.

Overige voorwaarden 
Mijn Hollandse Keuken probeert de activiteiten zo goed en zoveel mogelijk naar de wens van de cursisten te organiseren. Na afloop van de cursus bestaat de mogelijkheid een evaluatieformulier in te vullen waarin u uw opmerkingen, waardering, commentaar of kritiek kunt vermelden.

  • Mijn Hollandse Keuken is niet aansprakelijk voor schade aan personen en/of eigendommen, evenmin is zij aansprakelijk voor diefstal en/of vermissing van persoonlijke goederen tijdens de door haar georganiseerde workshops en lezingen.
  • Alle gepubliceerde prijzen, data, locaties en omschrijvingen zijn onder voorbehoud van kennelijk foutieve vermeldingen. Indien overmacht daartoe aanleiding geeft, kunnen data en prijzen door de Mijn Hollandse Keuken worden aangepast. Indien u ingeschreven bent, wordt u hiervan op de hoogte gebracht