biefstuk met champignons
Ik heb hier een heerlijk ouderwets recept van Hollandse biefstuk met champignons voor je. Ik vond het in zo’n oud jaren ’70 kookboek. Je weet wel zo’n kookboek met van die heerlijk ouderwetse foto’s met bruin servies. Afijn, het gaat om de biefstuk, dat blijft natuurlijk een fijn stukje vlees boordevol ijzer. Ik at het veel toen ik na de geboorte van mijn zoon weer op sterkte moest komen. En ik kreeg het vroeger van mijn moeder als ik ziek was geweest. Steevast op een verse witte boterham met lekker veel braadvet erover. Dat was goed om aan te sterken. En ik dacht eigenlijk is het best een leuk recept voor Mijn Hollandse Keuken, want niet iedereen weet hoe je een lekkere biefstuk bakt. Dus dat leg ik je ook meteen uit.

Recept

Biefstuk met champignons

4 personen – hoofdgerecht – 20 minuten

biefstuk met champignons

Ingrediënten

4 kogelbiefstukken van elk 150 gram

250 gr kastanjechampignons, gehalveerd

2 sjalotten, gesnipperd

klontje roomboter

100 ml room

Bereiding

Haal de biefstuk een uurtje voor het bakken uit de koelkast.

Maak de champignons schoon en pel en snipper de ui.

Verwarm een braadpan. Doe de roomboter er in en laat zachtjes uit bruisen tot het lichtbruin kleurt.

Bestrooi de biefstukken met peper en zout.

Schroei de 2 biefstukken vervolgens aan beide kanten dicht en bestrooi ze met peper en zout. Bak ze ongeveer 2 minuten per kant.

Haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie.

Bak nu ook de 2 andere biefstukken in de roomboter. Leg ook die op het bord onder de folie.

Voeg wat extra boter toe in de pan en bak dan de champignons en de sjalotten. Bak ze niet te hard tot ze goudbruin kleuren.

Voeg de room toe, samen met de gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de biefstukken en garneer ze met de champignons.

Je kunt de biefstuk met aardappeltjes eten, maar op een lekkere dikke boterham is ook heel lekker.

biefstuk met champignons

Heb je zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops

TG Facebook Comments

25.09.2017
Geplaatst in vleesgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.