broodje_mosselsalade.jpg

Hhhhmmm het is mosseltijd. En omdat het weer een warme dag beloofd te worden, gaan we lekker picknicken en nemen deze heerlijke picknickbroodjes met mosselen mee. Ze zijn natuurlijk makkelijk te maken. En dat zien we graag in de vakantie. Het recept is niet van mezelf, maar komt van het Nederlands Mosselbureau. Want daar bedenken ze de lekkerste recepten met mosselen. Geniet ze!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

500 g mosselen

75 ml witte wijn

1/2 bosje bladselderij

4 eieren

2 el mayonaise

2 el crème fraîche

1 tl kerriepoeder

4 harde broodjes naar keuze

4-8 blaadjes sla

2 el tuin- of rucolakers, van het bed geknipt

Zo maak je de Picknickbroodjes:

Controleer altijd eerst de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.

Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.

Kook de eieren in 6 min. hard. Laat ze onder stromend water schrikken en pel de eieren. Snijd de eieren met een eiersnijder of met de hand fijn.

Meng de mayonaise met de crème fraîche en de kerriepoeder. Meng voorzichtig het ei en de mosselen erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes open. Beleg ze met de kropsla en een flinke lepel mosselsalade. Strooi er de tuin- of rucolakers over.

Schermafbeelding 2015-07-22 om 14.05.37

TG Facebook Comments

13.08.2015
Geplaatst in broodjes, snack, visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.