Stoofvlees in bockbierHhmm met dit weer krijgen we allemaal wel zin in een heerlijke, dampende stoofpot van stoofvlees in bockbier. Het is een heerlijk zoetig stoofgerecht waar je huis ook heerlijk van gaat ruiken. Ik gebruik ook seizoensgroenten zoals pompoen en bieten in het stoofvlees zodat ze de heerlijke smaak van de saus overnemen en je niet nog eens apart groenten hoeft te koken. Hou je nu niet zo van pompoen, dan kun je die ook rustig vervangen door een winterwortel. De bieten geven nog eens een mooie diepe, rode kleur aan dit gerecht waar je hele familie echt blij van wordt. Het is ook een heerlijk gerecht om voor gasten te koken. Dus ik zeg, laat je huis lekker geuren met dit heerlijk stoofvlees in bockbier.

recept

Stoofvlees in bockbier

4 personen – 3 uur incl. kooktijd-ietsje moeilijk

bevat gluten en lactose

Ingrediënten

1,2 kg runder riblappen

roomboter

2 uien

1 flesje bockbier

1/2 ltr bouillon

1 el rozemarijn

1 laurierblad

1/2 pompoen (niet te grote pompoen)

4 bieten

750 gr krieltjes

1 plak ontbijtkoek

peper en zout
bockbier

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi die met zout en peper.

Verwarm een flinke klont roomboter in een ruime bakpan en laat de boter zachtjes bruisen.

Voeg dan de blokjes vlees toe en schroei laat ze snel dichtschroeien. Dat verhoogt de smaak.

Pel en snipper de ui. Voeg de uisnippers toe aan het vlees. Hussel alles goed door elkaar.

Voeg vervolgens het bier en de bouillon toe.

Doe de rozemarijn erbij, wat zout en peper en het laurierblad. Breng alles aan de kook en laat vervolgens 2 uur zachtjes koken. Check af en toe of er voldoende vocht bij het vlees is. Zo niet, voeg dan wat water toe.

Schil de pompoen en de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg na 2 uur toe aan het vlees samen met de krieltjes. Voeg evt. ook nog wat water toe. Laat dit alles nog zo’n 10 minuten sudderen.

Doe ook de plak ontbijtkoek in stukjes erbij.

Kook nog even 5 minuten door. De koek heeft de saus mooi gebonden en er een zacht zoete smaak aan gegeven.

Stoofvlees in bockbier

 

TG Facebook Comments

12.10.2017
Geplaatst in stoofpot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.