Makkelijke vega maaltijdsoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de vrijdagavond heb ik een makkelijke maaltijdsoep voor je. Door de groenten even in de keukenmachine ietwat fijn te malen, sta je niet eindeloos te hakken en te snijden, maar eet je wel verse groenten. Ik vind het altijd een ideale manier om mijn restjes groenten op te maken. Vooral pompoen en knolselderij zijn van die groenten waar je altijd een stuk van overhoudt. Dan is deze soep heel handig. Is je koelkast ook weer lekker leeg voor het weekeinde en ben je duurzaam bezig! En omdat het de vleesloze week is maakte ik er een vega soep van. Maar kun je het niet laten dan zijn gebakken spekblokjes ook verrukkelijk in deze soep!

Recept

Makkelijke vega maaltijdsoep

4 personen-40 minuten-makkelijk

glutenvrij-vegetarisch-bevat heel klein beetje lactose

Makkelijke vega maaltijdsoep

Ingrediënten

2 uien

1 grote teen knoflook

1 winterpeen

2 prei, alleen het wit

1/4 knolselderij

1 pastinaak

1/4 pompoen

1 blikje tomaten (450 gr)

1,5 ltr bouillon (of 2 ltr water en 3 bouillonblokjes)

2 el gedroogde Italiaanse kruiden

1 el chilivlokken/chilipoeder

250 gr oude kaas, geraspt

Extra: keukenmachine

Pastinaken

Bereiding

Pel en snipper eerst de uien en de knoflook.

Was de prei en snijd de witte stronk er af. Haal 1 cm van de onderkant van de prei. Bewaar de rest van het groen in de koelkast.

Schil de winterpeen en de pastinaak met een dunschiller en haal 1 cm van de uiteinden af.

Snijd de knolselderij en de pompoen en schil ook de stukken die je gaat gebruiken.

Snijd alle groenten nu in grove blokjes en doe die in de keukenmachine. Maal de groenten fijn, maar niet te fijn.

knolselderij

Zet een grote pan met dikke bodem op een middelmatig vuur en doe daar een scheut olijfolie met wat boter in. Als de boter bruist doe je er de ui en knoflook bij en laat dat rustig bakken. Zodra de ui glazig is voeg je de rest van de groenten in een keer toe en roer je alles goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en roer die er ook goed doorheen.

Voeg dan na een minuut of 5 het blikje tomaten en de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat lekker een half uurtje pruttelen zodat de smaken goed intrekken.

Proef tenslotte of de soep naar smaak is en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.

Schep de soep in 4 kommen, verdeel er geraspte kaas over en serveer met stokbrood en bv. een lekker kaasplankje.

Meer weten over de Week zonder vlees? Check dan : weekzondervlees.nl

Doe je mee aan de workshop Conserveren? Check hier meer info!

Of geef je op via annemieke@mijnhollandsekeuken.nl

flyer workshop conserveren

 

TG Facebook Comments

09.03.2018
Geplaatst in soep
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.