IMG_3069

Krijg jij met dat druilerige weer ook zo zin in een lekkere kop dampend warme soep ? Nou ik wel. En daarom heb ik vandaag een lekker bijzonder soepje voor je. Deze Hollandse boerenkaassoep is heel simpel om te maken én zeer smaakvol door de combinatie van uien en kaas. Niet alleen de gewone ui trouwens, maar ook veel lente-uien en wat mosterd. Dat geeft een lekkere pittige smaak aan dit Hollandse boerenkaassoepje. Ik heb hem gisteravond al gemaakt dus dan hoef ik vanavond voor de sporttraining van mijn zoon niet zo te haasten. Dat idee alleen al is heerlijk!

Recept boerenkaassoep

Wat heb je nodig:

1 ui

½ bosje lente-uien

25 gr roomboter

1 tl kerriepoeder

zout en peper

2 el (Groningse) mosterd

1 ltr groentenbouillon of 1 ltr water en 2 blokjes bouillon

scheut melk

100 gr belegen boerenkaas, geraspt

olijfolie extra vierge

 

Zo maak je de boerenkaassoep:

Pel de ui en snijd hem in hele kleine stukjes.

Was de lente-uien en snijd de onderkanten en het bovenste deel van het groene loof er af. Snijd de stengels in ringen.

Verwarm een pan voor en voeg een klont roomboter toe. Bak hierin zachtjes de ui en 2/3 van de lente-ui. (Houd de rest van de lente-ui achter voor de garnering.) Zorg dat de uien niet bruin worden! Laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig om.

Voeg de mosterd toe en roer die er goed door.

Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer.

Voeg de scheut melk en de geraspte kaas toe en roer goed door. Laat de kaas goed smelten in de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de overgebleven lente-ui.

Serveer de boerenkaassoep met knoflookbrood of kaasstengels.

images

 

 

 

TG Facebook Comments

27.08.2015
Geplaatst in soep
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.