IMG_3233

Hhhmmm als er iets zomers is dan is het pesto. Nou staan er in mijn tuin staan 2 struiken basilicum. De groene basilicum is bijna uitgebloeid en dus is het beter nu de blaadjes te plukken voor ze er af liggen. Een mooie gelegenheid om er verse pesto van te maken, de beroemde Italiaanse saus, die je heerlijk door de spaghetti kunt doen. Maar die ook lekker is bij een kaasplankje, op een boterham met kaas, een toastje…noem maar op. Let op: er is wel één nadeel aan zelf pesto maken!! Je wilt daarna nooit meer die uit het potje presto uit de supermarkt. Gauw aan de slag dus! 

 Kijk dit zijn mijn basilicumplanten! De paarse, die wat intenser van smaak is, staat nog prachtig in bloei.

Dit heb je nodig voor een potje pesto:

50 gr basilicum

2 tenen knoflook

1 tl zout

1 el pijnboompitten

100 gr parmezaanse kaas

100 ml olijfolie extra vierge

IMG_3234

Zo maak je de pesto:

Maal de basilicumblaadjes het liefst in een vijzel, maar het kan ook in de keukenmachine, met 2 tenen knoflook en 1 tl zout.

Voeg dan 1 eetlepel pijnboompitten toe en maal nog een keer.

Rasp dan 6 el (90-100 gram) parmezaanse kaas en voeg die toe.

Roer goed door en voeg dan 100 ml olijfolie toe.

Roer nogmaals goed door en klaar is kees!

Pasta al pesto!

 

IMG_2908         Alleen nog wat pasta koken en je hebt een heerlijk voorgerecht of maaltijd. Buono appetito!

Je kunt het ook in een gesteriliseerd potje bewaren. Het blijft zeker een paar dagen goed.

Let op: Vanaf september ga ik een workshop ‘Gezond leven door zelf je kruidenmixen te maken’ geven. Je leert dan welke kruiden goed voor je zijn en waarom. We maken verschillende kruidenmixen zoals een chili seasoning mix, een nasikruiden mix, provençaalse kruiden. Maar ook kruidenboter , kruidenmixen om je salade te pimpen en zelfs thee. Wil je meer weten over de workshop, dan kun je hier klikken of me een mailtje sturen.

TG Facebook Comments

06.08.2015
Geplaatst in Saus
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.