baba ganoush
Vandaag gaan we lekker dippen met de Oosterse creme-achtige saus Baba ganoush. Hij is gemaakt van aubergines. En die zijn nu volop in het seizoen. Baba ganoush is afkomstig uit het Midden-Oosten en verspreid in verschillende variaties naar Noord-Afrika verspreid. Dit zeer populaire Midden-Oosterse gerecht, maak je heel eenvoudig zelf. Ik vind het vooral een lekkere groentespread om op je boterham te doen of als saus bij een stukje vlees. De saus wordt ook gegeten bij falafel. En het fijne is. Je maakt hem in een handomdraai. Kijk, zet je toch weer even iets bijzonders op tafel. En je kids hebben nooit door dat er groenten in zit. Maar eerlijk is eerlijk, aan de aparte smaak zullen ze best even moeten wennen.

 

Recept

Baba ganoush

baba ganoush

Ingrediënten

1 aubergine

een teen knoflook

2 el tahin

sap van 1/2 citroen

een el olijfolie

peper en zout

paar takjes munt.

aubergines

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een vel bakpapier op een ovenplaat.

Bak de aubergine minstens 1 uur in de oven. Draai de aubergine een paar keer om voor een goed doorbakken effect. Als de paarse huid gerimpeld is, en hij goed zacht aanvoelt, is de aubergine klaar.

Zo ziet je aubergine er dan uit.

Zo ziet je aubergine er dan uit.

Laat de groente goed afkoelen, snijd hem dan open en haal voorzichtig de zachte puree met een lepel uit de aubergine.

Giet de olijfolie bij de auberginepuree.

Knijp er een grote teen knoflook boven uit.

Voeg het citroensap en de tahin toe. Meng alles goed en stevig door elkaar.

Snijd eventueel een handjevol munt in stukjes en roer door de saus.

En klaar is je heerlijke, gezonde dipsaus die het ook prima doet bij een lekker stukje vlees.

baba ganoush

Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

Of schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.

Voor meer info zie de pagina: workshops

TG Facebook Comments

27.07.2017
Geplaatst in Saus
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.