Ik heb hier een heerlijke bruschette met tomaat voor je. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar in mijn tuintje doet de zon het heel goed, dus ik ga deze middag aan een heerlijke bruschette (spreek uit broeskette) met tomaat. De tomaatjes komen uit de Hollandse kas en die weten ze tegenwoordig verdomd lekker te maken. Dus ik koop altijd zo’n emmertje in de winkel, want ze zijn ook heerlijk als snack in de lunchtrommel of gewoon tussendoor! Het gerecht is zo gemaakt en lekker als lunch of vanavond als voorafje. Daarna een makkelijke pasta en je hebt alleen maar blije gezichten aan tafel. 

Recept

Bruschette met tomaat

lactosevrij-vegetarisch-bevat gluten

 

Ingrediënten

Stokbrood of gewoon brood

knoflook

cherrytomaten (uit de Hollandse kas)

rucola

lekkere olijfolie (extra vierge)

balsamico azijn (aceto balsamico)

peper en zout

Bereiding

Neem de boterhammen of stokbrood uit de verpakking.

Doe wat olijfolie in een kommetje en knijp daar een teen knoflook boven uit. Roer dit even goed door elkaar.

Smeer het brood vervolgens in met de knflookolie.

Neem een grillpan en grill je boterhammen even om en om in de grillpan.

Verdeel vervolgens de geroosterde boterhammen (1-2 per persoon) over de borden.

Was dan de tomaatjes en haal de kroontje er af. Snijd ze in stukjes en doe ze even in een kom.

Verdeel olijfolie, aceto balsamico, peper en zout over de tomaten en hussel alles even lekker door elkaar. Je kunt hier nog een teentje knoflook bij doen als je dat lekker vindt. Laat dit even staan zodat de smaken in kunnen trekken.

Was de rucola (basilicum is ook lekker erbij, maar gebruik dan minder) en scheur die in stukjes. Verdeel die over de borden waar het brood al op ligt.

Verdeel tenslotte de stukjes tomaat over de broodjes en voeg evt. wat extra olijfolie toe.

En geniet, wellicht met een glaasje witte wijn van je zomerse gerechtje.

 

TG Facebook Comments

11.05.2017
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.