Pasta met eend
Hhhmm ik heb een heerlijk kerst gerechtje in de vorm van Pasta met eend. Ik hou namelijk enorm van pasta en mijn gezin nog meer. En ik ben dol op eend. Laat ik die laatste nu net over hebben van een diner. Ik deed hem vandaag door de pastasaus en dat was niet bepaald verkeerd. Dus ik dacht, weet je wat ik geef je een pasta gerecht dat je met kerst prima op zijn Italiaans kunt eten. Ofwel als voorgerecht. Niet teveel dus, zodat je nog ruimte hebt voor het hoofdgerecht. Het voordeel van de pasta is dat het al heerlijk vult en dat je daarna bij het hoofdgerecht geen grote stukken vlees meer hoeft te serveren. Dat vind ik wel zo handig qua koken en voor de portemonnee.

Recept

Pasta met eend

Pasta met eend

4 personen-30 minuten-makkelijk

bevat vlees en gluten

 

Ingrediënten

wilde eend filet met vel

1 blik tomaten (Cirro is heel lekker) van 450 gr

1 grote ui

2 tenen knoflook

400 gr pasta (naar keuze)

paprikapoeder

gerookt paprikapoeder

kaneelpoeder

peper en zout

olijfolie gewoon

olijfolie extra vierge

Pasta met eend

Bereiding

Neem de eend zeker een uur tevoren uit de koelkast.

Pel en snipper de ui en de knoflooZet een pan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Verwarm deze even door en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak deze zachtjes door. Voeg na een paar minuten, als de uien glazig zijn, de tomaten uit blik toe samen met een half blikje water. Voeg dan ook de kruiden toe. Van elk soort 1 theelepel. Zet het vuur wat lager en laat de saus lekker inkoken. Voeg tijdens het koken af en toe een scheutje extra vierde olijfolie toe.

Snijd vervolgens het vel van de eend kruislings in met een groot en scherp mes. Strooi alvast peper en zout over de eend.

Zet een bakpan op het vuur en smelt hierin een klontje boter met wat olijfolie. Zodra het bruist voeg je de eend toe met het vel naar beneden. Beweeg het vlees even heen en weer zodat hij niet vastplakt aan de pan. Draai na 8 minuten de eend om en bak wederom een minuut of 8.

Zet vervolgens een pan water op voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe. Houd ondertussen je vlees en saus in de gaten. Draai het vlees nog een keer om. Roer de saus nog eens door.

Haal dan de eend uit de pan en snijd hem in plakjes of stukjes.

Giet de pasta af. Pureer de saus met een staafmixer.

Doe wat pasta op een bord, doe er wat saus en plakjes eend op.  En voilà je pasta met eend is klaar!

Weet dat het in Italië niet gebruikelijk is een stuk vlees bij je pasta te serveren. Het vlees in stukjes of plakjes kan dus wel, maar geen hele stukken eend bij de pasta. Afijn, mag je helemaal zelf weten natuurlijk. Maar als je het echt op zijn Italiaans wil doen is dat uit den boze!!

 

Pasta met eend

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

Of wil je iemand een kookboek cadeau doen met Kerst?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies voor de feestdagen!

 

 

 

Ben je nog op zoek naar mooie borden voor de kers?  Dan is dit je kans voor unieke porseleinen hertenborden. Ze zijn €9,95 en te bestellen via de mail. Er zijn er nog 6!

 

 

TG Facebook Comments

20.12.2017
Geplaatst in pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.