Over mij

 

Annemieke Geerts-Chillé

Ik ben Annemieke Geerts-Chillé, getrouwd met Ozzie, moeder van Robin en auteur van Het Hollands Maandkookboek. Een kookboek met ruim 100 recepten van uitsluitend verse Hollandse producten en een handige maandkalender waar precies in staat wat er die maand vers van het land en uit de zee komt.

            Het Hollands Maandkookboek

Ik werk freelance achter de schermen bij televisieprogramma’s en heb soms het genoegen een kookprogramma te maken. Zoals Wie is de Chef, Topchef en Melk en Honing!

 

Mijn kookmethode

Ik kook praktisch elke dag voor mijn gezin en dat vind ik heerlijk. Omdat we alle drie druk in de weer zijn, en graag fit willen blijven, probeer ik altijd gezonde maaltijden te koken. Het liefst met verse en betaalbare ingrediënten van dichtbij. Ik vond dat in de praktijk niet altijd even makkelijk. Supermarkten verleiden je tot het eten van zogenaamd gezonde producten zonder te vertellen waar het vandaan komt en wat er precies in zit. Foodgoeroes propageren dure gezondheidstrends zonder te onderbouwen waarom het nou zo goed is. De diëtist van vroeger heet nu ineens orthomoleculair therapeut en vertelt dat je supplementen moet eten om gezond te blijven. En op grote foodblogs  struikel je over prachtige foto’s van gerechten die er in jouw keukentje waarschijnlijk heel anders uit komen te zien. Kortom ik vond gezond koken knap ingewikkeld en kostbaar worden. Daarom zette ik een paar jaar terug alle eettrends overboord en ontwikkelde een eigen kookmethode die makkelijk, betaalbaar en duurzaam tegelijk is.

Op dit blog leg ik je, net als in mijn kookboek, uit hoe je elke dag betaalbaar en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Het is heel simpel en niks moet. Ik kijk gewoon wat er maandelijks vers van het land en uit de zee komt en kook uitsluitend met die ingrediënten. Zo eet ik vers en dat is lekker en gezond, want onze groenten, fruit en kruiden bevatten volgens mij die mineralen en vitaminen die wij nodig hebben. Simpelweg omdat ze onder dezelfde omstandigheden leven als wij en zich ook moeten weren tegen koude en natte dagen. Verse groenten smaken bovendien veel lekkerder dan die van ver weg. Die zijn vaak al verdroogd zijn voor ze de winkel in gaan, En weet je wat ook zo leuk is? We hebben ontzettend veel lekkere producten in Nederland en daar mogen we best een beetje trots op zijn. Ik ga je op dit blog dan ook zoveel mogelijk kennis laten maken met de meest fantastische Hollandse smaken.

Ik leg je ook graag uit hoe je eten kunt wecken, drogen en inmaken. Want ook dat hoort bij duurzaam koken. Je eet met het seizoen. Wil je buiten het seizoen asperges eten? Dan zal je ze in het seizoen moeten inmaken om ze te bewaren. Precies zoals onze voorouders dat voor het koelkast-diepvries tijdperk deden.

Daarnaast houd ik de eettrends en de ontwikkelingen rondom ons dagelijks voedsel nauw voor je in de gaten en geef ik je regelmatig een update. Daarbij steek ik mijn mening niet onder stoelen of banken, maar ik ben maar graag duidelijk. Want, ik vind het belangrijk dat we weten waar ons eten vandaan komt en dat we ons niet gek laten maken door foodmarketeers en eetgoeroes met dure, ingewikkelde eettrends. Geniet dus van mijn recepten, tips en verhalen. Haal er die informatie uit waar jij blij van wordt en eet elke dag vers en gevarieerd zoals jij het lekker vindt, zonder stress en poeha!

Heb je een vraag, een goede suggestie, een heerlijk recept, tip of een verzoek? Mail me dan gerust.

DISCLAIMER

Alles op deze website, inclusief de afbeeldingen, is eigendom van Mijnhollandsekeuken.nl tenzij anders vermeld. Niets mag zonder toestemming worden gebruikt of gedupliceerd.

Reviews

Op Mijn Hollandse Keuken plaats ik af en toe reviews van food en non-food producten. Meestal omdat ik zelf heel enthousiast ben over een product dat ik aangeschaft heb, soms omdat fabrikanten mij verzoeken iets over hun product te schrijven. Alle producten waar ik over schrijf zijn altijd door mij zelf getest of geproefd. Ik geef daarna mijn eerlijke mening over het product.

Workshops

Ik krijg inmiddels aardig wat vragen van bloglezers over kooktechnieken, de zin en onzin van gezondheidsclaims op producten, over wat te doen met probleemeters, hoe glutenvrij te koken enzovoort. Vandaar dat ik in het najaar van 2015 begonnen ben met het geven van workshops. Ik doe dat nu vanuit 2 locaties in Baarn. Op de pagina Workshops kun je zien welke workshops ik komend voorjaar ga geven. Je kunt de workshops ook bij jou thuis laten plaatsvinden. Op de Workshop pagina vind je daar ook informatie over.

Markten

Mijn Hollandse Keuken is ook te vinden op verschillende markten verspreid in het land waar ik naast mijn boek ook allerlei handige kookspullen, servies en lekkere hapjes verkoop.