cottage pie met wortel en bietZo vlak voor het weekeinde heb ik een cottage die met wortel en biet voor je. Het is een heerlijke en makkelijke ovenschotel met groenten uit het seizoen. De wortel en de biet. Met die laatste wordt helaas niet veel gekookt, dat terwijl biet megagoed voor je is en je gerechten een iets zoete smaak geeft. dat vind ik juist zo heerlijk aan de biet. vandaar dat deze oerhollandse groente regelmatig in mijn winterse recepten opduikt. Hij kost ook nog eens niks en de Hollandse boer doet zijn werk niet voor niks. Dus kom op stop eens een biet in je cottage pie. 

Recept

Cottage pie met wortel en biet

4 personen-1 uur-makkelijk

bevat vlees-lactose

cottage pie met wortel en biet

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen

een bos wortelen

1 rode biet

½ spitskool

boter

1 grote ui

250 gr spekreepjes

500 gr varkensgehakt

250 ml bouillon

1 klein blikje tomatenpuree

250 gr geraspte belegen kaas

Bereiding

Schil eerst de aardappelen en kook ze vervolgens 20 min. in water.

Maak dan de wortels en de biet schoon en rasp ze fijn in je keukenmachine.

Snijd vervolgens de spitskool in dunne reepjes.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Pel en snipper dan de ui en bak de ui zacht in een klont boter.

Voeg daar meteen de spekreepjes aan toe en hussel alles door elkaar.

Doe daar na 2 minuten het gehakt bij en prak het met een vork meteen fijn.

Laat dit een paar minuten lekke

r pruttelen.

Voeg de gesneden spitskool toe en roer deze goed door het vlees.

Doe er tenslotte de geraspte wortel en de rode biet bij.

Voeg de bouillon en tomatenpuree toe en laat het geheel lekker pruttelen.

Giet dan de aardappelen af, pureer ze en breng ze op smaak met zout en peper.

Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal. Top de groenten af met de aardappelpuree, bestrooi dit met de geraspte kaas en zet dit 30 minuten in de voorverwarmde oven. Geniet van je home made cottage pie met wortel en biet.

 

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

Of wil je iemand een kookboek cadeau doen?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 Of schrijf je in voor de workshop   Conserveren op 24 maart!

TG Facebook Comments

19.01.2018
Geplaatst in ovengerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.