Kookworkshop Ouderwets conserveren

Leer inmaken, wecken en fermenteren. Je maakt er de heerlijkste producten mee zoals o.a. Chutney, crème fraîche, groentespreads, zachte kruidenkaas, sambal, zuurkool en likeur. Het is ook nog eens leuk om te doen en veel goedkoper en lekkerder dan de kant en klaar producten uit de winkel. Met een dagje gezellig workshoppen ken je alle basisregels en kun je thuis meteen zelf aan de slag.

Wat is conserveren?

Bij het conserveren van voedsel zorg je aan de ene kant hoe je eten langer kunt bewaren en aan de andere kant kun je heel goed je eigen persoonlijke smaak aan het product geven. Dat is meteen de reden dat ik het zo leuk vind om te doen. Ik leer je eerst de spelregels en daarna kun je experimenteren met smaken. Wat lekker is bepaal jij namelijk zelf. Niet een kookboek of een recept. De een houdt van zoet, de ander van een zuurtje en de volgende van pittig. Dat is allemaal prima. En door zelf te conserveren geef je je persoonlijke touch aan je eten.

Gelukkig zijn deze kooktechnieken ook niet moeilijk, je hebt echt geen kookervaring nodig. Maar er zijn wel een aantal spelregels die je moet weten om veilig te werken. En helaas ontbreekt de juiste informatie daarover vaak in kookboeken, op kookblogs en in online kookvideo’s. Vandaar dat ik deze workshop 8 jaar geleden bedacht en nog steeds met succes geef.

Wil jij meedoen? Check hier de data van de workshop. Let op de groepen zijn klein, dus het is snel vol.

Bedrijfs kookworkshops

Wil je als bedrijf graag een kookworkshop doen als feest, teambuilding of een event-van het bedrijf? Dan kan mijn Hollandse Keuken geheel op maat een workshop voor je bedenken en uitvoeren. Zowel op uw eigen lokatie als op een van mijn vaste locaties tussen Utrecht en Baarn. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden via

Bedrijfs kookworkshop in Amsterdam
De kookworkshop ‘Help mijn kind eet geen groenten’ bedacht ik voor ouders en leerkrachten van basisscholen.

Groeps-kookworkshops

Wil je graag met een vriendengroep een workshop volgen dan kan dat bij je thuis, of op een door jou gekozen locatie. We bedenken samen de workshop en de rest regel ik voor je. Vraag vrijblijvend info via:

Impressie groepskookworkshop op locatie

Eetfeestje aan huis

Ook organiseer ik voor je verjaardag een leuk eetfeestje. Samen met je gasten maken we onder het genot van een drankje een paar lekkere gerechtjes. Daarna gaan jullie gezellig aan tafel om te genieten van alle creaties. Ideaal voor als je een wat actievere verjaardag en gezelligheid wil. Uiteraard behoort een leuke goodiebag voor je vrienden/vriendinnen tot de mogelijkheden. Deze kookworkshops gaan vanaf 4 personen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden:

workshop koken met drop

Kookworkshops tijdens evenementen

Mijn Hollandse Keuken organiseert ook workshops tijdens braderieën, jaarmarkten, kerstmarkten etc. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden workshops en lezingen van Mijn Hollandse Keuken

Algemeen Activiteiten van Mijn Hollandse Keuken staan open voor iedereen vanaf 4 jaar, ongeacht vooropleiding, nationaliteit of afkomst.

Inschrijvingen Aanmelding voor een cursus kan telefonisch of per mail. U krijgt vervolgens per mail een aanmeldings-formulier. Dit moet u volledig ingevuld terugsturen naar .

Definitieve Plaatsing:

Aanmelding is nog geen garantie dat de workshop doorgaat. Pas bij voldoende aanmeldingen gaat een workshop definitief door. Vanaf dat moment ontvangt u een aparte factuur met betalingsgegevens en een bevestigingsmail inclusief routebeschrijving naar de lokatie. Met de inschrijving verklaart u zich akkoord met deze algemene voorwaarden en verplicht u zich tot betaling van het volledige cursusgeld. Pas na betaling van het cursusgeld is uw inschrijving helemaal definitief.

Betaling: Betaling van de cursus geschiedt door overmaking van het bedrag op het rekeningnummer van Mijn Hollandse Keuken.

Annulering en restitutie

Workshops gaan altijd pas door als een bepaald aantal deelnemers is ingeschreven. Als dit minimum niet gehaald wordt, dan heeft Mijn Hollandse Keuken het recht de workshop te annuleren. De ingeschreven deelnemers ontvangen hierover tijdig bericht (ook bij lezingen). 

Annuleren

Wilt u uw deelname aan een workshop annuleren? Dat kan tot twee weken voor aanvang van de cursus. Daarna krijgt u geen cursusgeld meer terugbetaald. Slechts bij hoge uitzondering is, na de genoemde termijn, restitutie mogelijk. U dient daar wel een schriftelijk verzoek voor in te dienen. Wij zullen het verzoek in alle redelijkheid beoordelen. Als u onverhoopt verhinderd bent de cursus zelf te volgen, mag u altijd iemand aandragen om uw plaats in te nemen. Hiervan dient u Mijn Hollandse Keuken wel tijdig op de hoogte te stellen, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer van degene die uw plaats inneemt.

Overige voorwaarden

Mijn Hollandse Keuken probeert de activiteiten zo goed en zoveel mogelijk naar de wens van de cursisten te organiseren.

  • Mijn Hollandse Keuken is niet aansprakelijk voor schade aan personen en/of eigendommen. Evenmin is zij aansprakelijk voor diefstal en/of vermissing van persoonlijke goederen tijdens de door haar georganiseerde workshops en lezingen.
  • Alle gepubliceerde prijzen, data, locaties en omschrijvingen zijn onder voorbehoud van kennelijk foutieve vermeldingen. In geval van overmacht, kunnen data en prijzen door de Mijn Hollandse Keuken worden aangepast. Alle ingeschreven worden hiervan op de hoogte gebracht.

11.07.2015
Geplaatst in
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.