witlof in bladerdeegDeze stralende, koude dinsdag heb ik een heerlijke witlof in bladerdeeg voor je. Het is een variant op de witlofschotel uit de oven. Vooral een makkelijk recept voor kinderen die misschien niet heel dol zijn op witlof. Want zo leuk verpakt in een krokant jasje hapt de witlof een stuk beter weg. Hier in huis was het in ieder geval een succes, dus deel ik het recept hier graag met je. Fijne dinsdag!

Recept

Witlof in bladerdeeg

4 personen-30 minuten-super makkelijk

bevat gluten-lactose en vlees

 

Ingrediënten

4 niet te dikke stronken witlof

4 plakken bladerdeeg

kaas

ham

kerriepoeder

peper en zout

1 ei

Bereiding

Verwarm eerst de oven op 200 graden.

Breng een pan water aan de kook en kook de witlof 5 minuutjes voor.

Giet de stronken witlof vervolgens af en knijp ze goed uit.

Dep ze daarna goed droog.

Bestrooi de witlof ruim met kerriepoeder en daarna met wat zout en peper naar smaak.

Rol dit pakketje in een plak kaas.

En rol vervolgens de stronken witlof in een plak ham.

witlof in bladerdeeg

Pak dan de plak bladerdeeg een rol die ietwat uit met een deegroller. Leg de witlof op het bladerdeeg en rol het deeg op.

Doe hetzelfde met de andere stronken. Leg ze allemaal op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier.

Kluts het ei even los en bestrijk hier de bovenkant van het deeg mee.

Strooi vervolgens nog wat geraspte kaas over het bladerdeeg en schuif de rolletjes de oven in.

witlof in bladerdeeg

Bak de pakketjes 20 minuten mooi bruin en krokant.

witlof in bladerdeeg

Eet de witlofpakketjes na een kop soep samen met een lekkere salade.

 

 

 

Bijvoorbeeld deze schorseneren-salade

Salade van schorseneer en spinazie

En deze spruitjessoep

spruitjes soep

 

Meer makkelijke, betaalbare, duurzame Hollandse recepten vind je in mijn kookboek: Het Hollands maandkookboek.

 

 

 

En vanaf 24 maart gaat mijn kookworkshop conserveren weer van start!

flyer workshop conserveren

 

TG Facebook Comments

27.02.2018
Geplaatst in hartige taart
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.