Ik heb hier een heerlijke plaattaart met witlof op de makkelijke maandag na Moederdag. Ik hoop dat je een beetje verwend bent gisteren! Zelf kreeg ik gisteren een zelfgemaakte fruitsalade met eigengemaakte tomatenhartjes van zoonlief! Vervolgens ging ik die ochtend door mijn rug, dus kon ik gisteren geen kant op. Vandaar dat deze maandag heel easy wordt met deze makkelijke plaattaart met witlof. Die laatste kun je nu bij elke groenteboer spotgoedkoop vinden. Dus het is ook nog eens een budgetgerecht! Hopla, en dat al op de maandag!

Recept

Plaattaart met witlof

2 personen-40 min. incl baktijd-makkelijk

vegetarisch, bevat lactose en gluten

Ingrediënten

2 stronken witlof

5 plakjes bladerdeeg

100 gr crème fraîche

100 gr oude kaas, geraspt

kerriepoeder

peper en zout

bakpapier

olijfolie

Extra: bakplaat, bakpapier

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat even ontdooien.

Was de witlof en snijd ze doormidden. Haal de onderste harde kern uit de witlof en snijd de lof verder in langwerpige repen. Leg dit even apart.

Leg 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar met de naden tegen elkaar. Druk nu met je vingers op de naden zodat de plakken aan elkaar gaan. Snijd repen van het 5e plakje deeg, trek die iets uit elkaar en leg die op de randen van het vierkant. Zo krijg je straks een opstaand randje.

Meng de crème fraîche met de oude, geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de deegbodem met deze crème.

Leg de repen witlof naast elkaar in de breedte op de deegplak. Bestrooi dit met kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Bestrooi er dan nog de 2e helft van de geraspte oude kaas over en besprenkel alles met 1-2 el olijfolie.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Neem de plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Je kunt hem uiteraard warm eten, maar ook koud is hij heerlijk! Lekker bij een maaltijdsoep!

TG Facebook Comments

15.05.2017
Geplaatst in hartige taart
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.