hartige taart met knolselderijIk heb hier een hartige taart met knolselderij voor je. Heerlijk Hollands. Je kunt het taartje als voorgerecht eten, als snack bij een borrel serveren, eten na een kop soep of als bijgerecht serveren. De truc is dat de kids niet merken dat er knolselderij in zit. Ik kwam op deze vorm omdat ik bij de Blokker deze leuke taartvorm vond. De bodem van de vorm is los, dus je wipt het taartje er na het bakken heel makkelijk uit. Ideaal vind ik. En zo presenteer je eens een ander hartig taartje! 

Recept

Hartige taart met knolselderij

bevat vlees-lactose en gluten

knolselderijtaartje

Ingrediënten

5 plakjes bladerdeeg

1/2 knolselderij

250 gr spekjes

olijfolie

1 ui

250 gr champignons

1 tl gedroogde tijm

250 gr oude geraspte kaas

2 eieren

peper en zout

knolselderijtaartje

Bereiding

Laat bladerdeeg ontdooien.

Snijd de knolselderij doormidden en haal de schil van de helft die je gaat gebruiken. Snijd de knolselderij in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Kook hierin 5-10 minuten de blokjes knolselderij. Giet ze af en zet ze even apart.

Knolselderij

Verwarm de oven eerst voor op 180 graden

Zet dan een bakpan op het vuur en bak de spekjes in een klein beetje olie tot ze lekker knapperig zijn.

Snijd vervolgens de champignons in stukjes en snipper de ui

Schep de spekjes uit de pan en bak ze in het overgebleven vet de champignons en de uisnippers. Voeg daar de tijm en, naar smaak, zout en peper toe. Voeg dan de knolselderij blokjes toe en bak ze even mee.

Verdeel de ontdooide bladerdeegvellen over je bakvorm (in mijn geval drie stuks als bodem). Druk ze goed aan.

Doe de spek-knolselderijvulling er in en verdeel dan de kaas erover.

Kluts de 2 eieren in een kommetje door elkaar. Giet vervolgens 3/4 van het ei langzaam uit over de vulling.

Snijd dan de overige 2 bladerdeegvellen in reepjes en verdeel die in ruitvorm over de vulling. Druk ze aan de zijkanten goed vast. Smeer met een bakkwastje wat ei over het deeg en schuif de bakvorm 40-45 minuten in de oven. Controleer wel tussentijds, want het bakresultaat verschilt per oven.

Eet smakelijk!

knolselderijtaartje

Schrijf je hier in voor:

workshop Conserveren

op 24 maart 2018?

   Leer inmaken, fermenteren, wecken, drogen, roken, pekelen en  limonade en likeur maken!

Inclusief een lunch en een goodiebag!

 

TG Facebook Comments

24.01.2018
Geplaatst in hartige taart
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.