snelle groente curry
Jaa, het is weer Makkelijke Maandag en ik heb een lekkere snelle groente curry voor je. Altijd handig als je restjes groenten over hebt en even wat anders op tafel wil zetten. Ik gebruikte een wortel, een prei en een koolrabi. Die laatste is nu net in het seizoen en redelijk onbekend. Jammer, want dit Hollandse knolletje is heerlijk fris van smaak. Je hoeft hem in principe niet te schillen, maar het kan wel. Uiteraard kun je ook andere groenten gebruiken, maar deze combi is in ieder geval lekker. Je kunt bij de curry eventueel nog wat noten doen en als je van meer pit houdt een gedroogd pepertje. Het is maar net wat jij en je tafelgenoten lekker vinden. Goeie start van de week!

Recept

Snelle groente curry

vegetarisch-glutenvrij-bevat lactose

snelle groente curry

Ingrediënten

2 el olijfolie

1/2 bakje champignons, gesneden

wortel, in blokjes

prei, in ringen

koolrabi, in blokjes

1 el kerriepoeder

½ tl komijn/djinten

1 tl kurkuma

mespunt cayennepeper

1 ui, gesnipperd

een blikje gepelde tomaten (450 gr)

4 dl yoghurt

koolrabi

Bereiding

Verwarm eerst de olie in een bakpan. Voeg dan de champignons toe en bak deze even goed door. Doe er na een paar minuten ook de groenten bij en hussel even door elkaar. Voeg de kruiden toe en roer die goed door de groenten. Doe er ook meteen de uien bij.

Voeg er meteen daarna de tomaten uit blik bij. Strooi er naar smaak wat zout en peper toe.

Schenk na een paar minuten de yoghurt erbij en zet het vuur dan laag. Laat alles nog even 10 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn en klaar is je snelle curry.

snelle groente curry

TG Facebook Comments

09.04.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.