Allereerst allemaal een heel fijn, mooi, lekker en gezond 2018! Ik begin deze eerste dag van het jaar meteen met de groentekalender van januari. Dan kan je alvast zien met welke verse groenten ik deze maand in mijn recepten ga werken. Daarnaast ga ik je komend jaar op mijn blog veel meer vertellen over de voordelen van Hollandse groenten en hoe je er verrassend mee kan koken.

Ook vertel ik je veel meer over onze lokale culinaire tradities en ik ga recepten voor je testen. Recepten uit kookboeken, van internet of uit kooktijdschriften. Gewoon uit nieuwsgierigheid ga ik ze nakomen. Iets wat ik eigenlijk nooit doe omdat ik er te eigenwijs voor ben en me nooit aan een recept kan houden. Als ik het gekookt heb, laat ik je hier weten of het wel of niet wat is. Verder ga ik ook nieuwe producten uit de winkel voor je testen. Elke week wordt je weer overspoeld met nieuwe producten. Zijn ze echt zo lekker en gezond als ze beweren te zijn of valt het tegen? Ik test het voor je en vertel je over mijn bevindingen. Zo is het voor jou makkelijker om je keuze te maken.

Afijn, ik hoop dat je komend jaar weer veel kookplezier gaat beleven met Mijn Hollandse Keuken en dat ik je daarnaast van zo veel mogelijk nuttige culinaire info kan voorzien die je elders niet zo snel vindt.

Daarnaast gaan vanaf het voorjaar ook weer mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein van start. Binnenkort verschijnt de kalender hiervoor op mijn blog.

Voor nu wens ik je nogmaals een heel goed 2018 met veel culinaire inspiratie en gezondheid. En hier alvast dus de beloofde groentekalender van januari.

Groentekalender januari

Aardappel

aardpeer

Aardpeer

Bloemkool

Boerenkool

Chinese kool

Knolselderij

Koolraap

koolraap

Palmkool

Pastinaak

Peen

Pompoen

Postelein

Prei

Raapjes

Rammenas

rammenas

raapjes

Rettich

Rode biet

Rode kool

Savooiekool

Schorseneren

schorseneren

Spitskool

Spruitjes

Veldsla

Witlof

Witte kool

Wortel

witte kool

Wil je de groentekalender van maand tot maand hebben met handige recepten? Bestel dan Het Hollands Maandkookboek! Je vindt hem hier.

 

Verder vind je me op Instagram en Facebook

TG Facebook Comments

01.01.2018
Geplaatst in gezondheid
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.